Trenden med korsetter

Sedan 1500-talet har korsetten, främst till kvinnan, varit en viktig del i garderoben. I början som ett verktyg för att hålla tyger och utsmyckningar på plats – senare mer för det estetiska, att forma den kropp som önskades. Därefter under de århundraden som leder fram till idag har korsettens betydelse och funktion varierat stort, från överklassens älskade accessoar till del i en kamp om kvinnans frihet.

Även i medicinska syften har korsetten haft en betydande roll.

Våga vara sexig

Idag är korsetten en återkommande detalj i underklädernas värld. Kvinnan har idag makten över sin egen kropp och användningen av korsett kopplas inte längre till varken makt eller förtryck. Således kan den idag mer ses som en symbol för kvinnans rätt över sin egen kropp. Trots allt är det viktigt att våga vara sexig och bekväm i sin egen kropp! När allt kommer omkring hjälper korsetten dig att förstärka allt det du just vill lägga fokus på.

Hitta rätt för dig

Korsetter finns idag i en oändlig variation av material, färger, design och användningsområden. Såsom eleganta delar av aftonklänningar – till det sexiga plagget för både dansgolvet och sovrummet. Det är bara din fantasi som sätter gränserna. Och ett enkelt sätt att hitta rätt för just dig, är att ta en titt på nätet!