Träningsmode den här sommaren

Sommaren är i full blom och trenderna för säsongen är numera fastställda. Du kanske ha börjat ana vad trenderna lutar mot när du går runt i butikerna? Vi har snokat runt lite överallt för att se vad som erbjuds den här sommaren och kommit fram till de här favoriterna:

Funktion och sömlöst

Ända sedan våren har kunderna visat ökat intresse för sömlösa träningsplagg och underkläder i funktionsmaterial. Sömlösa kläder är de ultimata träningskläder, de sitter bra och det finns inga skavande sömmar. Underkläder i funktionsmaterial är bra eftersom de transporterar bort fukten och har mycket elasticitet. Ett par bomullskalsonger blir blöta och kan strama emot när du göra stora övningar, funktionsmaterial följer med kroppen hela vägen och sitter ändå tajt mot kroppen.

Glammigt

Träningskläder ska bli glammiga igen. Förra året såg vi hur naturen och vildmarken styrde funktion och värme. Alla skulle ha aktiva uteliv men i skog och mark istället för på dansgolvet eller gymmet. Nu börjar vi gå tillbaka till gymmet och vill ha träningskläder med lite metallic-glam eller till och med glitter. Förbered dig på silverleggings, guldtoppar och regnbågsglittrande detaljer under sensommaren och hösten.

Midjekort

Trenden med kortare toppar och tröjor fortsätter den här säsongen. Du behöver dock inte visa upp magen om du inte vill, trenden går bra ihop med ett linne under den magkorta tröjan. Det är lika accepterat att visa lite som mycket. En midjekort tjocktröja i funktionsmaterial är nog den som bäst representerar trenden. Den värmer dig samtidigt som du inte dränks i tyg och värmer endast armar och byst istället för hela överkroppen. Något som är skönt när du kommit igång med uppvärmningen, då är det armarna som blir varm sist.