Ta hand om hela dig

Nu när det är sommar är det kanske dags att raka av vinterpälsen. Renrakad hud möter solen för första gången på länge. Havet är underbart, men salt. Sommarbrisen känns inte så smekande som den borde.

Insidan är viktig, men utsidan som syns först

Du kan träna hur mycket som helst och äta näringsriktig kost, men om du inte tar hand om hud och hår så syns inte ansträngningarna. Dessutom är det svårt att känna sig bekväm med solbränna, torr hy och borstigt skägg. Det finns en alldeles speciell njutning i att lära sig använda en rakkniv och investera i en riktigt bra rakborste med äkta grävlingshår. Eller att slippa kliande skägg med något så enkelt som en bra skäggolja.

Lukta gott, sa farfar

Alla traditioner är inte värda att bevara. Visst använde farfar samma aftershave hela livet, men det betyder inte att du inte kan hitta något bättre. Herrdofter finns i många olika variationer. Det som doftar gott på gymmet kan vara alldeles för starkt på jobbet. Passa på att lära dig mer om dina egna behov och bygg en egen doftgarderob. Om kvällen innan blev för lång kanske du behöver lite hjälp med de mörka ringarna under ögonen. Det finns massor av bra tips för intim kroppsvård på nätet som du kan kolla in.