Sticka din egen tröja

Har du funderat på att sticka din egen tröja? Eller har du kanske rentav gjort det någon gång? Att sticka en hel tröja är inte det första stickprojektet du ska ge dig på som nybörjare. Men när du är redo för lite större utmaningar kan en egenstickad tröja vara det rätta plagget i din garderob. Ett plagg som du förhoppningsvis kan vara extra stolt över och gärna visar upp!

Att välja modell och garn till tröjan

Vad vill du sticka för sorts tröja? Ska det vara ett enkelt mönster eller något mer komplicerat? Är du intresserad av att få lite inspiration hittar du mycket på hemslojden.org. Var noga med att välja rätt sorts garn. Det påverkar både stickupplevelsen och det färdiga resultatet. När det blir dags att välja materialet som du ska sticka i och köpa garn, ta en titt här.

Dags att sticka

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren på att sticka kan du kanske behöva inspiration och kunskap. Det finns tidningar för stickintresserade och en som funnits länge är alltomhandarbete.se. När det är dags att börja ska du göra en provstickning. På mönstret står det hur du ska göra en sådan för att kontrollera masktätheten. När du har rätt stickor och garn är det bara slå sig ner och börja sticka.