Hitta rätt badkläder

Med sommaren följer lusten att ta sig ned till stranden och slappna av och kanske ta ett dopp. Och naturligtvis ska man komma rätt klätt för tillfället. Badkläderna har ju sitt mode precis som alla andra plagg, men det är ofta mer stil och färg än ren utformning vi talar om. När det kommer till badkläder är det ofta värt att prova sig fram och se vad man tycker passar bäst. Men några snabba tips på traven kan absolut hjälpa.

För mannen

Mäns badkläder är ofta en mycket enklare sak än för kvinnor. Medan de fortfarande kommer i en del variationer är det ganska klart och tydligt att shorts är de mest populära. Det stora valet blir då ofta begränsat till vilken färg som passar ens hudton, men självklart även vilka färger man föredrar.

För kvinnan

Badkläder för kvinnor blir genast en mer komplicerad fråga. Detta beror på att kvinnors badkläder antingen är en del som täcker nästan hela överkroppen eller två separata delar. Detta gör att kroppsformen ofta spelar större roll än det gör för män som bara har badbyxorna. Utmaningen blir då att skapa en balans mellan över- och nederdelen.Man brukar ofta tala olika arketyper av kroppsformer när det kommer till kläder rent allmänt och badkläder är inget undantag i detta. Det finns många tips på vilka typer av plagg som fungerar bra för olika kroppsformer, men även vad man kanske borde undvika.  Ju mer uttalat man passar in i en arketyp desto mer kan dessa tips hjälpa en att hitta något som passar riktigt bra.Igen blir det dock även viktigt att inte bara tänka på formen utan även på färgen på badkläderna. Att välja något som passar bra ihop med sin hudton är alltid ett smart val och kan ibland vara viktigare än att hitta rätt form.