En torr och känslig hy

Det är vanligt med en torr och känslig hy, inte minst under den kalla årstiden. Flera faktorer påverkar huden negativt. Vid kall väderlek minskar luftfuktigheten och det gör att huden torkar ut mer. När vi värmer upp inomhusluften minskar också luftfuktigheten i inomhusmiljön vilket gör att till exempel både hud och slemhinnor torkar ut.

Överbehandlad och känslig hy

När du börjar få bekymmer med din hy är det lätta att börja överbehandla huden. Det gäller inte minst när din hy börjar producera mer talg för att skydda mot uttorkning. Det kan vara frestande att börja använda starkare preparat för att få bukt med oren hy, men det kan i värsta fall få motsatt effekt! Det är viktigt att använda produkter för torr och känslig hy.

Solen är hudens värsta fiende

En solbränd hy kan ge ett friskt och fräscht utseende, men tyvärr ofta till ett väldigt högt pris. Vi behöver få solens strålar på vår hud för att bilda D-vitamin, men det räcker med cirka 20 minuter per dag. Det finns många bra solskyddsprodukter som passar till olika hy och även för olika årstider. Om du är utomhus mycket kan det vara klokt att använda en dagkräm med en solskyddsfaktor.