Bjuden på maskerad

Plötsligt dimper en inbjudan ner i brevlådan. Ni är bjudna på maskerad och har nu ingen som helst idé på vad ni ska klä ut er eller med. Om ni har några som helst kunskaper om att sy och fixa själv så kanske ni kan ordna en maskeradkostym själv. I annat fall är det kanske läge att börja fundera på att köpa en passande utklädnad. Här har vi samlat några tips som kan vara bra att ha innan ni ger er av på den kommande maskeraden.

Sy egna maskeradkläder

Har ni en ådra av fantasi och lite kunskaper i att sy så kanske ni kan sno ihop något passande till maskeraden. Det är lätt att hitta inspiration och mönster på internet. Det är bara fantasin som sätter gränserna och vill ni få lite tips så gå in på Svenska Yle och deras tips från programmet Strömsö. Man behöver inte ens ha några kunskaper i sömnad för att skapa något spännande till den kommande maskeraden. Städa ur era förråd och garderober för att se om ni hittar något lämpligt till att skapa det monster eller vad ni nu vill bli. Låt fantasin flöda ut efter de tips ni får från Strömsö och Svenska Yle.

Köp färdig maskeradkostym

Nu kanske man inte har de förmånen att kunna använda nål och tråd utan man står sig ganska handfallen. Första steget är att utifrån det fastställda temat bestämma sig för vad man vill föreställa. Nästa steg är att fundera på om ni ska gå all in eller att välja en enklare utklädnad. Oftast känner man värden för festen relativt väl och har en bild av deras ambitionsnivå, ha detta i åtanke så slipper ni dyka upp under eller överklädda till festen. När det väl är dags för inköpet av utklädnad så kan vi tipsa er om Partyhallen som säljer dräkter och kostymer för alla era maskeradtillfällen. Oavsett festtillfälle, tema eller ambitionsnivå så kommer ni hitta det ni söker. Utgiften för en utklädnad kan kännas lite onödig men en köpt maskeraddräkt går att använda vid flera tillfällen, om och om igen. Kanske kan du välja något som går att variera lite? En annan bra idé är att låna ut till vänner och bekanta som kan vara i behov av en maskeradklädsel. Det ger också möjligheten att kunna kolla med era vänner om ni kan vid nästa tillfälle byta maskeradkläder med varandra. Om storlekar passar vill säga.Lycka till!